DRUŠTVO

Proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Vladičin Han zbog obilnih padavina

Na teritoriji opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.
Sputnik
Pripadnici Vatrogasno-spasiličakih jedinica Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a u akciji je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije.

Evakuisano devet osoba

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali su ukupno devet osoba — tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju.
Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode — 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku.
Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja stabala — jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu.
Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.
Inače, danas tokom popodnevnih sati nekoliko sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca pogodilo je jako nevreme praćeno krupnim gradom. Nevreme, praćeno gradom, pogodilo je i Ivanjicu.
RHMZ je izdao hitno upozorenje zbog jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata.
Kako se navodi, pljuskovi i grmljavine, koji se na području Srbije očekuju i u večernjim satima, lokalno biti praćeni gradom, olujnim vetrom u zoni pljuska, velikom količinom padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.
Intenzivni pljuskovi očekuju se i u Rasinskom, Topličkom i Nišavskom okrugu, ali i u srednjem Banatu. U ostalim krajevima kratkotrajni pljuskovi i grmljavina biće lokalnog karaktera.
Pogledajte i:
Komentar