SPORT

Danil mislio da ne može da pobedi Hamada: „Uspevao sam da iznenadim protivnike – sada nisam mogao“

Hamad Međedović, mladi srpski teniser, uprkos porazu oduševio je teniski svet u meču trećeg kola mastersa u Rimu protiv Danila Medvedeva, a koliko je bio fantastičan može se i zaključiti posle izjave ruskog tenisera koji je istakao da u jednom trenutku nije verovao u pobedu.
Sputnik
Kada kao 121. teniser sveta izgubite rezultatom 7:6, 2:6, 7:5 od četvrtog na planeti i to na mestu gde je prošle godine osvojio titulu to nije običan poraz, već onaj koji menja karijeru.
Koliko je Hamad Međedović bio neverovatan protivnik istakao je i sam Danil Medvedev po završetku meča.
„U jednom momentu meča pomislio sam da to što radim neće biti dovoljno da ga pobedim. Zato sam veoma srećan što sam uspeo da odem dalje iako nisam igrao najbolje što mogu. U sledećem meču ću igrati mnogo bolje“, poručio je Medvedev.
Tačno je i da ruski teniser ne igra na šljaci svoj omiljeni tenis i da je servirao izuzetno loše u pojedinim trenucima, ali nikako ne treba reći da je Međedoviću bilo šta poklonjeno jer je svojom igrom zaslužio i pobedu.
„Dobro sam počeo, a onda je sve odjednom krenulo nizbrdo.Moj servis više nije bio tu, moji udarci više nisu bili dovoljno agresivni kada su mi bili potrebni“, rekao je Medvedev.
Obično bi ruski as uspevao da diktira ritam u svojim mečevima, ali ne i protiv talentovanog srpskog tenisera.
„U mnogo ovakvih mečeva uspevao sam u sličnom ritmu da povremeno iznenadim protivnika dobrim udarcima. Sada to nisam mogao“, istakao je četvrti teniser sveta.
Sjajni Međedović neće napredovati na ATP listi jer nije branio bodove sa čelendžera od prošle godine, ali pobede i mečevi koje je odigrao u Rimu daleko su značajniji od ATP liste. Naredni izazov za talentovanog Hamada su kvalifikacije na Rolan Garosu.
SPORT
Bledi Dončić nije iskoristio šansu – Boston na pobedu od finala
Komentar