SPORT

Srbija će tek „ubirati plodove“ Nikolinog rada u Americi

Nikola Jović izrasta u ozbiljnog igrača i ima sve značajniju ulogu u Majamiju. Na poverenje koje mu ukazuje trener Erik Spolstra uzvraća izuzetno zrelim partijama i potezima, što se videlo u pobedi Hita nad Klivlendom rezultatom 121:84. Jović je otkrio da najviše detalja trenutno posvećuje odbrani.
Sputnik
Majami je poznat po čvrstoj odbrani i upravo to je segment igre na koji poseban akcenat stavljaju treneri u radu sa 20-godišnjim Nikolom Jovićem koji je pružao fantastične partije u dresu Srbije na Mundobasketu u Manili.
Jović će sasvim sigurno biti čovek od poverenja selektora Svetislava Pešića na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, a Srbija bi mogla dodatno da profitira od njegovog rada u Americi.
„Jako je važno da se prilagođavate. Nisam mogao da igram kao što bi inače sa momcima kao što su Džimi Batler i Bem Adebajo. Morate da im pomažete. Oni meni čuvaju leđa, čak iako popusti, dokle god sam bar solidan. Morate da budete u pravo vreme na pravom mestu. Posebno tamo gde oni žele da ja budem u tom trenutku. Postajem dobra igrač u odbrani u situacijama 'jedan na jedan'. Trudim se da radim što više na tome i mislim da se to već vidi“, rekao je Jović za američke medije i dodao:
„Trener Erik Spolstra želim da budem odličan. Želi da budem veliki grač, a ja se trudim da ispoštujem sve što on od mene traži da radim na terenu“, zaključio je Srbin.
Nikola je meč sa Klivlendom počeo kao starter, a susret je završio sa osam poena i jednom asistencijom za 18 i po minuta provedenih na parketu.
SPORT
Rajaković progovorio u „slučaju kockar“ koji potresa NBA – pokrenuta istraga
SPORT
Željko u Podgorici locirao najveći Partizanov problem
Komentar