SPORT

Jokić izveo dva nestvarna poteza – ali „priznao“ samo jedan: „Nisam video“/video/

Nikola Jokić, srpski košarkaš, imao je fantastično veče u pobedi Denvera nad Njujorkom, ostvario je novi tripl-dabl, ali dve asistencije ostavile su u senci sve ostale poteze koje je Džoker izveo. Upravo za jednu od tih asistencija upitan je na konferenciji.
Sputnik
Tokom utakmice Denvera i Njujorka, Nikola Jokić našao se u teškoj situaciji i morao je da nekom od saigrača doda loptu, ali postojao je problem jer nijednog saigrača nije video. Zapravo, to nije bio problem jer se ta reč očigledno ne nalazi u Nikolinom rečniku.
Bacio je loptu iza leđa, a ona je odletela direktno u ruke Erona Gordona koji je potom postigao poene. Izgledalo je kao da srpski as ima oči na leđima, a onda je posle pobede otkrio da je zapravo tu majstoiju izveo „slučajno“.
„Prvi put nisam video. Samo sam bacio loptu i nadao se da će Ej-Dži (Eron Gordon) biti tu. Lopta je otišla savršeno na pravo mesto. Druga situacija, video sam Majka. Kod prve nisam“, objasnio je Jokić koji je upisao i fasntastičnu asistenciju za Majkla Portera.
Srpski as meč sa Njujorkom završio je sa 30 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a sjajni Porter imao je čak i pone više od njega uz osam skokova.
„Ne, ne znam šta je promenio. On je veoma dobar i treba da nastavi da radi šta je radio. Promašio je tek nekoliko šuteva, pokupio nekoliko skokova, treba da nastavi u istom ritmu“, rekao je Jokić o svom saigraču.
Denver igra dobro, ovo im je druga vezana pobeda, a prethodno su imali seriju od pet pobeda koju je prekinuo Dalas.
„Iskreno, imali smo samo dobar period. Možda nam je trebalo nekoliko dana odmora. Igrači su fokusirani. I dalje ne šutiramo onako kako bismo voleli. Nadam se da će se to promeniti. Sviđa mi se put kojim idemo“, rekao je Jokić.
Srpski as potom je i nasmejao prisutne odogovorom u svom stilu, Denver je naročito dobro počeo da igra posle Ol-star pauze, a novinari su to povezali sa njegovom porukom koja je motivisala saigrače.
„Ako ih je to motivisalo, imamo problem“, zaključio je Jokić.
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
SPORT
Sramota na žrebu zbog lažne države Kosovo
Komentar