SPORT

Siner oborio Novakov rekord – Italijan je teniski naslednik srpskog asa

Novak Đoković, prvi reket sveta, bio je najmlađi teniser koji je upisao 16 vezanih pobeda, a sada je taj rekord oborio neverovatni Janik Siner, Italijan koji još uvek nije poražen od početka sezone.
Sputnik
Stigao je Janik Siner do polufinala Indijan Velsa posle pobede nad Jiržijem Lehečkom , što je njegova 16. vezana pobeda od početka sezone. Italijan je postao najmlađi teniser kome je to pošlo za rukom, a prethodno je taj rekord držao Novak Đoković.
Srpski as imao je 16 uzastopnih pobeda 2011. godine, tada je imao 23 godine i 299 dana i bio je najmlađi u Open eri koji je uspeo da napravi takav podvig.
Čekalo se 13 godina, a onda je rekord preuzeo neverovatni Siner koji je 16 pobeda nanizao sa 22 godine i 211 dana.
Nije čudo što je italijanski teniser počeo da obara rekorde koje je postavljao Novak jer i sam po stilu igre i načinu na koji se probija u sam vrh liči na srpskog asa u tim godinama.
Novak je bio u senci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Siner je upao u senku Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa.
Kao što je i srpski as tada počeo sve češće da iznenađuje svoje rivale, tako je to počeo da radi i Italijan koji je početkom godine osvojio Australijan open, a potom je odbranio titulu na turniru u Roterdamu.
Čini se da je i prvi favorit za titulu u Indijan Velsu, ali da bi do nje došao najpre u polufinalu mora da savlada Alkarasa.
SPORT
Moskva slavi Srđana – novi gol srpskog reprezentativca
Komentar