SPORT

Repriza srpskog derbija u Brazilu – pobednik ostaje isti

Dušan Lajović savladao je Lasla Đerea u srpskom derbiju u osmini finala turnira 500 serije u Rio de Žaneiru rezultatom 6:2, 7:5. U istoj fazi turnira Dušan je Lasla pobedio i prošle godine.
Sputnik
Repriza srpskog derbija u Rio de Žaneiru imala je isti ishod, Dušan Lajović ponovo je bio bolji od Lasla Đerea iako je delovalo da drugi set može da donese uzbudljiviji nastavak meča.
Dušan je u prvom setu bio daleko bolji, napravio je dva brejka, dok Laslo svoje dve prilike nije znao da iskoristi.
Međutim, tokom drugog seta Đere je delovao sigurnije i bio je na korak od izjednačenja. Napravio je brejk, poveo je 3:0, zatim je spasao tri brejk lopte i delovalo je pri rezultatu 5:2 da će lako osvojiti set.
Umesto toga, usledile su propuštene dve set lopte, a Lajović je to znao da kazni. Napravio je jedan brejk, izjednačio, a ztim još jednom oduzeo servis Laslu i tako stigao do četvrtfinala do kog je prošle godine došao na isti način.
Sada je ipak različitim protivnik u borbi za polufinale. Prošle godine Lajović je sa druge strane mreže imao Karlosa Alkarasa protiv kog nije uspeo da napravi iznenađenje, dok ga ove godine čega Francisko Serundolo.
SPORT
Novakova pretnja za vrh više nije Alkaras: „Jasno je da će Siner pre ili kasnije biti prvi“
Komentar