RUSIJA

U Rusiji uskoro startuje izložba infrastrukture za civilnu avijaciju: U fokusu bespilotne letelice

Nacionalna izložba infrastrukture civilne avijacije (NAIS) biće održana 6. i 7. februara u Moskvi, a na njoj će biti predstavljeni sva oprema i tehnologija modernizacije i razvoja aerodromske infrastrukture.
Sputnik
Preko 110 kompanija iz 13 regiona Rusije, Belorusije, Kine i Irana predstaviće širok spektar opreme za prtljage, biometrijske provere putnika, do aerodromskih vozila.
Izložba će biti održana u ekspocentru „Krokus“, a akcenat ovogodišnje izložbe biće stavljen na opremu i avijacione sisteme za bespilotne letelice.
Takođe, biće predstavljena i oprema za suzbijanje diverzantskih napada neprijateljskih bespilotnih letelica, od antena i sistema za prepoznavanje, do rešenja za njihovu neutralizaciju.
Među glavnim izlagačima biće ruske kompanije „Elijars“, jedne od najvećih naučno-tejničkih kompanija koja se bavi razvojem elektromagnetnih talasa, zatim Institut „Navigator“ koji će predstaviti najnovija rešenja bespilotne avijacije, zatim „Neoskan“, koji će predstaviti module sistema „Kasperski“ koji su u stanju da lociraju i identifikuju bespilotne i druge letelice u vazduhu.
Komentar