RUSIJA

Vlada Ukrajine predlaže: Zabraniti sve transportne veze sa Rusijom na 50 godina

Vlada Ukrajine predlaže da se zabrane sve transportne veza sa Rusijom na period od 50 godina, dokument je objavljen na sajtu ukrajinske Vlade.
Sputnik
„Odobriti i dati na razmatranje Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine predloge za primenu na period od 50 godina specijalnih ekonomskih i drugih restriktivnih mera (sankcija) koje odgovaraju principima njihove primene, utvrđenim Zakonom Ukrajine ’o sankcijama’, na transportni sektor Ruske Federacije“, navodi se u tekstu.
Dokument predviđa zabranu direktnog vazdušnog saobraćaja Ruske Federacije sa Ukrajinom, kao i zabranu stanovnicima Rusije da koriste vazdušni prostor Ukrajine, zatim zabranu ulaska u Ukrajinu automobilima koji su registrovani na teritoriji Rusije, zabranu u svim carinskim režimima železničkih veza za osobe koje su povezane sa Ruskom Federacijom, kao i zabranu plovidbe u unutrašnjim vodama Ukrajine i ulazak brodova koji plove pod ruskom zastavom u morske luke Ukrajine.
Predstavnik ukrajinske Vlade u Vrhovnoj radi Taras Meljničuk je u avgustu prošle godine saopštio da je Ukrajina jednostrano prekinula sporazum sa Rusijom o koordinaciji aktivnosti u železničkom transportu.
Pogledajte i:
Komentar