SVET

Najveće japanske transportne kompanije privremeno obustavile saobraćaj Crvenim morem

Japanska transportna kompanija „Nipon Jusen“ saopštila je da obustavlja plovidbu Crvenim morem, objavila je agencija „Džiđi“.
Sputnik
Saobraćaj je privremeno obustavljen zbog napete situacije u regionu.
Agencija je takođe saopštila da se nakon početka bombardovanja, kao i u vezi sa zahtevom koalicije SAD i Velike Britanije, brodovi neće približavati ovom regionu.
Naknadno je TV „NHK“objavila da su najveće japanske transportne kompanije potpuno obustavile saobraćaj preko Crvenog mora, a među njima su pomenuta „Nipon Jusen“, kao i „Mitsui O.S.K. Lajns“ (MOL) i „Kavasaki Kisen“.
Do sada su one samo ograničavale plovidbu brodova, povezanih sa Izraelom, a od sada će biti obustavljen saobraćaj i svih ostalih brodova.
Kao alternativna ruta biće korišćen put preko Rta Dobre nade na jugu Afrike, što će dovesti do povećanja rokova isporuke i porasta troškova prevoza.
Podsetimo, američka vojska i njeni saveznici izveli su pre četiri dana udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. To je bio prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.
Pogledajte i:
Komentar