SPORT

Događaj godine – Đokovićevo krunisanje u Nadalovom „dvorištu“ /video/

Na terenu pred kojim je postavljena statua najvećeg rivala, na podlozi koja mu najmanje odgovara, pred publikom koja ga ne voli Novak Đoković je podigao lestvicu i postao najbolji teniser svih vremena, osvojivši 23. Gren slem trofej.
Sputnik
Rolan Garos, jedini Gren slem turnir koji se igra na podlozi od šljake, nikada nije bio omiljen Đokoviću – samim tim mu je postao i neka vrsta ultimativnog cilja, koji je srpski teniser prvi put ostvario sada već davne 2016. godine.
Pet godina mu je trebalo da to ponovi, a treći trofej u Parizu pamtiće se zauvek jer je značio ostavljanje Rafaela Nadala na pehar razlike i novi rekordni 24. čime je sebi za vjek i vjekova stavio krunu najboljeg tenisera svih vremena.
SPORT
Srbija nije mogla da zamisli bolji doček: Novak, tim i publika zajedno odbrojali do 2024. godine
Koliko simbolike ima u svemu, osvojio je rekordni 23. Gren slem trofej i to na stadionu ispred koga je postavljena Nadalova statua i to na turniru koji je Španac osvajao čak 14 puta?!
Posebno je fascinantan način na koji je to Đoković uradio, „počistio“ je Kaspera Ruda u tri seta pošto je prethodno savladao Karlosa Alkarasa i Karena Hačanova, Huana Pabla Variljasa, Alehandra Davidoviča Fokinu, Martona Fučoviča i Aleksa Kovačevića.
Turnir za pamćenje, momenat za istoriju i zasluženo najvažniji sportski događaj godine u izboru Sputnjik sporta.
Komentar