Specijalna operacija u Ukrajini

Evropa nema snage: Kako će Ukrajina preživeti kad zastane isporuka oružja iz Amerike?

Evropske zemlje neće imati dovoljno snage da nadomeste količine naoružanja i finansiranja Kijevu koju trenutno isporučuje Amerika, saopštava list „Volstrit džurnal“ pozivajući se na neimenovane evropske zvaničnike.
Sputnik
Kako tvrdi list, jedan evropski visokorangirani zvaničnik kaže da je američka pomoć Ukrajini od „životne važnosti“, međutim, ukoliko se ona obustavi, nijedna evropska zemlja neće moći da tu količinu preuzme na sebe.
Izjava ovog zvaničnika usledila je nakon što su mediji pisali da Američkom ministarstvu odbrane ponestaje novca za naoružavanje Kijeva i popunjavanje istrošenih zaliha za sopstvene potrebe.
Pored toga, i predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je nacrt zakona o finansiranju rada federalne Vlade, mađutim, plan ne uključuje dodatnu pomoć za Izrael i Ukrajinu.
Iako je Bajden u te svrhe zatražio 106 milijardi dolara, ta inicijativa nije dobila podršku u Kongresu. Predstavnički dom, gde većinu čine republikanci, glasao je za izdvajanje pomoći samo Izraelu, ali je Senat, koji kontrolišu demokrate, blokirao tu inicijativu.
Specijalna operacija u Ukrajini
U Americi priznaju: Pentagonu ponestaje novca za naoružavanje Kijeva
Komentar