SPORT

Otkaz za brata i dobrodošlica za Italijana /video/

Toni Parker, legendarni košarkaš i predsednik Asvela zbog loših rezultata dao je otkaz bratu Ti-Džej Parkeru na mestu trenera, a zamenio ga je Italijanom Đanmarkom Pocekom, selektorom „Azura“.
Sputnik
SPORT
Nova godina se čeka uz Novaka i Srbiju
Posle četiri poraza u prva četiri kola Evrolige, jasno je bilo da je situacija u Asvelu katastrofalna i da pod hitno mora da se traži izlaz iz serije izgubljenih utakmica.
Toni Parker to rešenje video je u zameni trenera, svog brata Ti-Džej Parkera.
„Došlo je vreme. Odluka je bila moja, deoničari mi veruju. Zahvalio bih se bratu na svemu što je uradio, imali smo neke nezaboravne trenutke, kao peta utakmica finala protiv Monaka prošle godine. Bilo je to jedno od najlepših finala u istoriji francuske košarke. Ipak, ja sam predsednik i većinski vlasnik, moj je izbor. Tim ima veliki potencijal, dobar je i nismo igrali kako bi trebalo“, rekao je tada Parker.
Francuski klub rešenje je pronašao u Đanmarku Poceku, selektoru italijanske reprezentacije, koji će uporedo raditi oba posla.
„Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Đanmarku. On će doneti novi podsticaj našoj sezoni donošenjem svoje ogromne engrgije i vrhunskog iskustva. Jedva čekam da vidim prve efekte njegovog dolaska na teren“, rekao je Parker.
Poceko je karijeru trenera počeo 2012. godine u Orlandini, da bi jednu sezonu predvodio Varese. U periodu od 2015. do 2017. godine bio je asistent u Cedeviti, a potom je jednu sezonu vodio Fortitudo iz Bolonje.
Bio je trener Dinamo Sasarija, kao i asistent u Olimpiji, a onda je prošle godine preuzeo mesto selektora Italije.
SPORT
Prstenovanje Jokića i emotivna noć u Denveru /video/
SPORT
Magični Jokić tripl-dablom otvorio novu sezonu – Lejkersi srušeni na startu
Komentar