REGION

Doček patrijarha Porfirija ispred Hrama Hristovog vaskrsenja /video, foto/

Doček patrijarha srpskog Porfirija organizovan je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
Sputnik
Patrijarh boravi u Crnoj Gori povodom obilježavanja desetogodišnjice osvećenja Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici i dočeka moštiju Svetog Spiridona.
U toku je večernje bogosluženje, vjerni narod ima poseban blagoslov, jer će cijele noći moći da se poklanjaju i cjelivaju mošti Svetog Spiridona.
Sjutra u devet časova liturgijom će načalstvovati patrijarh Porfirije uz sasluženje više arhijereja SPC kao i mitropolita Krfa, Paksona i Diapontijskih ostrva Nektarija.
Patrijarh srpski Porfirije u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.
Istog dana u 13 časova, patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije osveštaće kamen temeljac crkve Svetog Save i temelje Pravoslavne gimnazije Sveti Sava, čija izgradnja je počela u podgoričkom naselju Stari aerodrom. U 19 časova patrijarh Porfirije će posjetiti crkvu Svetog Đorđa pod Goricom, najstarije bogoslužbeno mjesto u Podgorici, gdje je po predanju svetu tajnu krštenja primio Sveti Simeon Mirotočivi.
Veliki broj vernika dočekao je patrijarha srpskog Porfirija ispred Hrama Hristovog vaskrsenja
Patrijarha je ranije danas dočekao predsednik Jakov Milatović koji je organizovao prijem u njegovu čast.
Porfirija i njegovu pratnju na podgoričkom aerodromu dočekao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.
Patrijarh boravi u Crnoj Gori povodom obeležavanja 10. godišnjice od osveštenja Sabornog hrama, dočeka moštiju Svetog Spiridona i osveštenja kamena temeljca crkve Svetoga Save, kao i temelja Pravoslavne gimnazije "Sveti Sava", čija izgradnja je počela u podgoričkom naselju Stari aerodrom, prenosi RTCG.
DRUŠTVO
Patrijarh Porfirije stigao u Podgoricu, razgovarao sa Milatovićem /video/
Komentar