SPORT

Povređeni Laslo do kraja nije želeo da se preda – ali nije vredelo

Laslo Đere, srpski teniser, poražen je u prvom kolu Mastersa u Šangaju od Rinkija Hidžikate, australijskog tenisera, rezultatom 7:6, 7:5. Srpski teniser mučio se sa bolovima pa je na momente delovalo i da će predati meč, što nije učinio, ali nije ni uspeo da preokrene rezultat.
Sputnik
Jako težak meč odigrao je Laslo Đere protivn nezgodnog Rinkija Hidžikate koji je verovatno odigrao svoj najbolji tenis u karijeri. Srpski teniser propustio je čak sedam brejk lopti u prvom setu što ga je ksupo koštalo jer je australijski teniser preuzeo inicijativu i stigao je do prednosti.
Tada je postalo jasno da Laslo ima problem, pozvao je medicinski tajm-aut, posle kog je delvao loše na terenu. Hidžikata je imao brejk prednosti i u drugom setu, a onda u desetom gemu i tri vezane meč lopte.
Delovalo je da je već tada sve gotovo, ali Đere je spasao sve tri meč lopte i napravio brejk čime je napravio potpuno pometu u drugom setu. Međutim, uporni Hidžikata ponovo je uzvratio i potom uspeo da završi meč bez izgbuljenog seta.
Srpski teniser je u Šangaj stigao posle turnira u Astani gde je u prvom kolu predao meč Hamadu Međedoviću. Sa povredom se takođe mučio i tokom Dejvis kupa.
Velika šteta za Lasla jer ove sezone igra zaista divan tenis što najbolje pokazuje meč sa US Opena u kom je maestralno parirao Novaku Đokoviću kada mu je oduzeo dva seta.
SPORT
Kraj agonije: Nadal se vratio! /video/
Komentar