SPORT

Jezive scene u Holandiji podsetile na dramu sa Eriksenom /video/

Jezive scene u samom finišu meča RKC Valvajk – Ajaks gde je golman domaćih Etijen Vasen posle sudara s protivničkim napadačem ostao bez svesti, posle čega je iznet s terena i trasnportovan je u bolnicu. Na sreću, iz kluba su se oglasili rano u nedelju, poručivši da je njegovo stanje stabilno.
Sputnik
Sve ono što se izdešavalo na terenu u Valvajku, gde je meč prekinut u 85. minutu zbog drame koja se odigrala, neodoljivo je podsetilo na ono što se dogodilo Dancu Kristijanu Eriksenu na startu Evropskog prvenstva.
„Dragi navijači šokirani smo onim što se dogodilo našem golmanu Etjenu Vasenu. Nakon detaljnih lekarskih pregleda on je svestan i prebačen je u bolnicu na dodatna ispitivanja. Želimo mu mnogo snage i brz oporavak“, navedeno je u kratkom saopštenju RKC-a.
FUdbaleri dva tima okružili su 28-godišnjeg čuvara mreže dok je ležao na travi bez svesti i glavni sudija je ubrzo prekinuo meč. Hvatali su se svi za glavu, neki su čak i plakali zbog jezivih scena.
Utrčali su lekari i čini se da su se u tim prvim trenucima borili za njegov život dok je bio vez svesti, nakon sudara s Brajanom Brubijem iz Ajaksa.
Špic „kopljanika“ nehotice je u punom trku udario u glavu Vasena, koji je ostao nepomično da leži na travi bez svesti.
Sudija u prvi mah nije video koliko je ozbiljna povreda čuvara mreže RKC Valvajka, ali je posle munjevite rekacije fudbalera dva tima prekinuo susret, dok je reditelj TV prenosa kao što pravila nalažu, udaljio kameru i nije želeo da snima teško povređenog golmana.
SPORT
Crvena zvezda slavila uz poruku sa tribina /foto/
Komentar