SRBIJA

Kurtiju se priviđaju ratni planovi Beograda, Amerikancima mobilizacija srpske vojske

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan je, tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izrazio zabrinutost „zbog mobilizacije srpske vojske“ u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje, saopštila je Bela kuća.
Sputnik
Salivan je sa Kurtijem razgovarao o važnosti dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU i istakao da je to „jedino dugoročno rešenje koje garantuje stabilnost na celom Kosovu“, navodi se u saopštenju Bele kuće.
Kako je navedeno, američki zvaničnik je tokom telefonskog razgovora izrazio zabrinutost „zbog mobilizacije srpske vojske“ u blizini administrativne linije sa KiM.
Kurti je telefonski poziv Salivana ocenio kao „ohrabrujući“ i zahvalio mu na podršci Prištini i „obezbeđivanju granica“.
On je, kako je naveo u objavi na platformi Iks (Tviter) , zatražio „povećanu pomoć protiv ratnih planova Srbije
Kurti je dodao i da je američkog zvaničnika „uverio u nastavak saradnje“ takozvane kosovske policije sa Kforom i da je rekao Salivanu da je Priština „nepokolebljiva u posvećenosti zaštiti svih građana“.
U vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji pogledajte Sputnjikovu emisiju „Od četvrtka do četvrtka“:
SVET
Bela kuća traži od Beograda da povuče nepostojeće snage sa administrativne linije
SRBIJA
Vučić: Razgovarao sam sa Blinkenom, pominje mere protiv Srbije
Komentar