SRBIJA

Gradonačelnici Kragujevca i Pirota podneli ostavke

Gradonačelnici Pirota i Kragujevca Vladan Vasić i Nikola Dašić podneli su danas ostavke, pa će i u tim gradovima biti održani lokalni izbori.
Sputnik
Izbori u Pirotu trebalo je da budu održani naredne godine, a Vasić je svoju ostavku obrazložio time da bi „održavanje lokalnih izbora u istom danu sa parlamentarnim izborima bila ušteda vremena i novca građana“.
Vasić je rekao da je za njega potpuno svejedno da li će izbori biti u decembru ili u martu i da neće da kupuje tri-četiri meseca vlasti.
Vladan Vasić
Vasiću je ovo bio peti uzastopni mandat na čelu grada Pirota.
I gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić saopštio je da je podneo ostavku na tu funkciju, zbog zahteva opozicije i kako bi omogućio održavanje izbora.
Dašić je na konferenciji za novinare rekao da u Kragujevcu ima dosta da se radi u narednom periodu i da je sa saradnicima odlučio da „prekine agoniju koju pravi opozicija, kako bi se na izborima pokazalo još jednom kome većinsku podršku daju građani Kragujevca“ i da bi što pre mogli da nastave dalje da rade na razvoju grada, preneo je Tanjug.
Prethodno su i gradonačelnici drugih gradova, poput Kraljeva, Smedereva, Beograda, Trstenika, podneli ostavke, posle najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su mogući izbori 17. decembra.
SRBIJA
Gradonačelnik Beograda podneo ostavku
SRBIJA
Masovne ostavke gradonačelnika i predsednika opština širom Srbije: Naziru se vanredni izbori
Komentar