Mundobasket 2023

Aleksa u suzama: Za Borišu, za grb, mi smo uvek Srbija, zapamtite!

Aleksa Avramović odigrao je najbolju odbranu na kompletnom Mundobasketu. Razbijao je svojim krađama napade Kanade, dosađivao im je i kvario ritam, te je na kraju Srbija slavila s ubedljivih 95:86. Tihi heroj iz Čačka poručio je u suzama da smo mi Srbija i da je pobeda za Borišu Simanića i za grb na grudima.
Sputnik
„Opet nam je Boriša poslao poruku. Mi smo pokazali šta je borba za naš grb, šta je borba za Borišu, za naše porodice, prijatelje, kumove, drugove... Niko nije umoran, jesmo dali poslednji atom snage za pobedu, ali imamo još“, naveo je Avramović i dodao:
„Svi znate koliko nama znači, svi znate šta nas je zadesilo u utakmici s Južnim Sudanom. Jedna situacija je umalo bila tragična, skupili smo se kad nam je Boriša poslao poruku prekjuče i to je bio nitro za nas. Ali, ima još gasa u nama“.
Imao je jasnu poruku za sve navijače širom sveta Aleksa Avramović.
„Mi smo uvek Srbija. Zapamtite! Kakav god tim da dođe, ovih 12 je najboljih koje mamo i to je to. Ko nije došao, žao nam je, borili smo se svi i za njih i za naraštaje koji će doći“, poručio je plejmejker Srbije.
Na konstataciju novinara da je njegova odbrana protiv Kanade najbolja odbrana na turniru Avramović je odgovorio:
„Da, mislim ja samo radim svoj posao. Ovu utakmicu, stvarno sam imao snage da grizem po celom terenu. Hvala momcima što su me pratili. Osećao sam da niko nije ovaj pritisak doživeo na turniru, od kompletnog tima. Stvarno dobro smo skupljali, pritiskali. Svi smo odigrali dobru utakmicu. Davidovac je duša ovog tima. Šegi i Vanja takođe jako bitni", zaključio je Avramović.
Mundobasket 2023
Kanadu otrovala Kninska Kobra
Mundobasket 2023
Srbija u finalu – zna se koja je zemlja košarke!
Komentar