Mundobasket 2023

Slovence opet pojela nervoza – „pukla je stotka“ i zakazala dva komšijska derbija

Košaraška reprezentacija Slovenije doživela je i drugi poraz zaredom na Mundobasketu i protiv Italije će se boriti za sedmu poziciju, dok Litvanija, kao pobednik duela, ide na megdan Letoniji u meč za peto mesto na takmičenju.
Sputnik
Slovenija posle poraza od Kanade u četvrtfinalu nije uspela da se oporavi na psihološkom nivou i poražena je od Litvanije sa 100:84.
Takav ishod je zakazao dva komšijska derbija u utešnim mečevima, Litvanija će igrati protiv Letonije za petu, a Slovenija sa Italijom za sedmu poziciju.
Mundobasket 2023
Novi poraz Italije – Letonija se bori za peto mesto
Najbolji u pobedničkom timu bio je Jonas Valančijunas sa 24 poena i 12 skokova, Ignas Brazdeikis je dodao 15, a Mindaugas Kuzminskas i Dejvidas Sirvidis su imali po 14.
Na drugoj strani Luka Dončić je imao 29 poena, Aleksej Nikolić je dodao 14, Majk Tobi 13, a Zoran Dragić 12.
Iako je delovalo da Slovenija može da se izdigne posle užasne predstave protiv Kanade, njen rok trajanja bio je do prve polovine prve deonice i vođstva od 10:9.
Usledila je serija od 7:0, Litvanija je preokrenula i na kraju prve deonice imala je višak od 12 poena, 33:21.
Prednost Litvanije je porasla u nastavku, Slovenija je uspela da uhvati priključak i da se vrati na četiri poena zaostatka, ali je do poluvremena baltički tim vratio dvocifrenu prednost od 53:43.
Serijom 12:2 Slovenija se vratila na svega dva poena razlike, ali je nervoza opet odvela stvari na drugu stranu, Litvanija je za tren oka došla i do 20 poena viška i na kraju je slavila sa 100:84.
Slovenija će za sedmo mesto igrati protiv Italije, a za peto Letonija i Litvanija.
Komentar