Mundobasket 2023

„Za Srbiju i Borišu, pustite nas da sanjamo“ – Aleksa je ostavio i srce i „zube“

Aleksa Avramović kako pred utakmicu sa Portorikom tako i pred meč sa Litvanijom poručio je da će košarkaši Srbije igrati za Borišu Simanića, a on je za njega ostavio srce na terenu pa skoro i zub posle jednog udarca.
Sputnik
Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva posle veličanstvene pobede nad Litvanijom. Energija, motivacija, hrabrost i želja sve su Orlovi ostavili na terenu.
Aleksa Avramović upisao je osam poena i dve asistencije, ali njegova defanzivna igra ponovo je bila jedan od ključnih detalja za odličnu partiju srpskog tima.
Posle povrede Boriše Simanića Aleksa je najavio da će Orlovi igrati za svog saigrača koji je u bolnici, a pri svakom Avramovićevom koraku jasno se videlo koliko mu je stalo da ostavi na parketu sve što ima.
Tokom prvog poluvremena Avramović je dobio težak udarac u zub, počeo je da krvari na trenutak je morao van terena. Litvanci su pokušali da mu izbiju zub, a onda je Aleksa njima pokazao zube.
,,Nije nas poremetio poraz od Italije, došao je u pravom trenutku za nas. Ova utakmica je bila možda i bolja nego protiv Dominikanske Republike, neko mora kući, a danas je to Litvanija. Na nama ostaje da sanjamo ono što smo želeli, u borbi smo za medalju, želimo da obradujemo našu zemlju i našeg Borišu Simanića. Ponosan sam i počastvovan što imam priliku da predstavljam svoju zemlju. Dajemo i više od maksimuma”, rekao je Aleksa Avramović.
Poručio je srpski košarkaš da će Orlovi pokšati da obraduju navijače i u nastavku šampionata.
,,Osećam se fenomenalno, radim svoj posao, svima nama ovo mnogo znači. Ovo su momenti za ceo život. Pustite nas da sanjamo, srećan sam što sam što sam u ovoj grupi ljudi. Volimo vas sve, bodrite nas, a mi ćemo pokušati da vas sve obradujemo“
Aleksa je na parketu proveo 14 minuta i za to vreme ukrao je košarkašima Litvanije četiri lopte. Nisu u pitanju samo njegove brojke već i način na koji je razigrao ostale saigrače koji su zbog njegove odbrane bili u prilici da poboljšaju svoj učinak.
Nije ovo bila prva utakmica u kojoj je Avramović pokazao koliko srce ima. Srpski košarkaš svaku utakmicu u nacionalnom dresu odigrao je na izuzetno visokom nivou i uvek se videla energija kojom je pokretao ostatak ekipe.
Nije mu stalo do toga da postigne što veći broj poena jer zna svoj zadatak, a za njega je to trčanje po terenu.
„Moj posao je da se izjurim, svako zna svoj posao“.
Avramović je svojom izjavom objasnio i parolu Svetislava Pešića koji je istakao da se ovaj srpski tim od početka vodi time da igraju „Svi za jednog, jedan za sve.“
Mundobasket 2023
Jedan za svi! – novi moto Orlova
Mundobasket 2023
Bogdan: Čudan smo karakter i ne tražimo alibi
Mundobasket 2023
Orlovi skandirali Borišino ime – Pešić poslao snažnu poruku /video/
Komentar