Mundobasket 2023

Suze, euforija i pobeda koja će se pamtiti – Amerikanac odveo Japan na Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Japana uspela je da obezbedi mesto na Olimpijskim igrama posle pobede nad selekcijom Zelenorotskih Ostrva rezultatom 80:71 na Mundobasketu.
Sputnik
Na domaćem terenu u Okinavi pred velikim brojem navijača košarkaši Japana upisali su najvažniju pobedu u dosadašnjem toku Mundobasketa koja im je donela vizu za Pariz naredne godine.
Nije bilo lako ni uz veliku podršku prepune Okinava Arene jer su Ostrvljani bili bolji posle prve deonice. Međutim, publika je nosila Japance koji su zagospodarili terenom i stekli prednost i od čak 20 poena razlike.
Problemi su se javili u poslednjoj deonici kada su Japanci upisali samo sedam poena, ali uprkos tome cilj je bio ostvaren.
Junak Japana bio je Amerikanac Havikson koji je ubacio 29 poena, dok je Da Rosa bio najefikasniji u timu Zelenorotskih Ostrva sa 11 poena.
Pre Japana učešće na Olimpijskim igrama obezbedila je reprezentacija Južnog Sudana.
Reprezentacija Kine koju predvodi Aleksandar Sale Đorđević završava učešće na Mundobasketu sa jednom pobedom jer je poražena od selekcije Filipina rezultatom 96:75.
Klarkson je odigrao sjajnu utakmicu i sa 34 poena odveo je Filipine do pobede, a prekretnica meča bila ja treća deonica u kojoj su Filipinci zajedno ubacili 34 poena dok su Kini dopustili samo 11.
Na kraju, dodajmo i da je Liban bio bolji od Irana sa 81:73.
Najefikasniji kod Libana bili su Arakji sa 21 i Haidar sa 20 poena, dok je Amini za Iran ubacio 22.
Mundobasket 2023
Istorija na Mundobasketu – Južni Sudan ide na Olimpijske igre
Komentar