SPORT

Godine mu ništa ne mogu: Hulkova „raketa“ sa 40 metara /video/

Brazilski napadač Hulk poznat je po neverovatno razornom udarcu, što je demonstrirao u 37. godini u dvoboju njegovog Atletiko Mineira i Sao Paula.
Sputnik
Ništa tu ne bi bilo čudno i senzacionalno da snažni napadač nije odlučio da uputi direktan udarac ka golu sa razdaljine od 40 metara. U situaciji u kojoj bi većina fudbalera isključivo razmišljala o centaršutu ili pasu najbližem saigraču, Hulk je izabrao da šutira.
I, nije pogrešio već je raspalio levicom po lopti, u njegovom stilu, a lopta je poput „rakete“ dobila ubrzanje i prevarila golmana domaćeg tima.
Udarac ne samo što je bio jak, već je bio jako, jako precizan i završio je gornjem desnom uglu Rafaela, koji je branio gol Sao Paula.
Hulk je prednost Atletiko Mineiru doneo u ranoj fazi susreta 18. kola brazilske Serije A, s obzirom na to da se igrao tek četvrti minut.
Mreže su do poluvremena mirovale, da bi u nastavku Kristijan Pavo u 69. minutu iz penala postavio konačnih 2:0.
Kolo pre kraja polusezone u Brazilu, Sao Paolo je ostao na devetoj poziciji sa 26 bodova, dok je Atletiko Mineiru mesto ispod sa dva boda zaostatka.
Što se tiče Hulka, on je pokazao da mu godine ne mogu ništa i da i dalje poseduje razoran udarac, kao njegovi zemljaci Adrijano i Roberto Karlos ili legendarni Siniša Mihajlović.
Hulk je do sada postigao sedam golova ove sezone uz dve asistencije i deli četvrto mesto na listi najboljih strelaca sa Markosom Leonardom i Rožerom Gedešom. Tikinjo Soareš iz Botafoga je lider sa 13 postignutih pogodaka.
SPORT
Srbin ostavio dubok trag u Moskvi – često ga se sete
SPORT
Amerikanci u čudu – Mesi ih opet šokirao majstorijom /video/
Komentar