Prvi robotski restoran u Hrvatskoj potrajao je nešto duže od godinu dana, pošto je otvoren u proleće prošle godine u centru Zagreba.
Tada je najavljivan kao restoran sa jedinstvenim konceptom i jedini takav u svetu. U njemu su „instruktori“, kuvari, davali uputstva robotima kako da kuvaju jela.
Na meniju su, između ostalog, bile njoke sa piletinom i tartufima za 6.90 evra, slatka svinjetina s njokima za 6,5 evra, čili kon karne tortilju za 5,9 evra, navodi hrvatski Indeks.
Razlog zatvaranja robotskog restorana nije objavljen.
Jedan od osnivača robotskog restorana, Hrvoje Bujas, napisao je na društvenim mrežama da restoran nije propao.
„Da li smo radili spektakularno – nismo, ali nismo ni očekivali, primarno smo testirali robote, koji rade vrhunski. Da smo imali terasu, radili bismo daleko bolje, a nismo je imali zbog katastrofalnog odnosa gradske uprave. Hotel od kog smo iznajmljivali prostor ide u obnovu u celosti, pa su tražili da napustimo taj prostor. Zato smo i zatvorili i prelazimo na drugu lokaciju, verovatno i u drugi grad“, napisao je on, prenosi Dalmatinski portal.