SPORT

Kad mačke više nema – miš bi da vodi kolo

Ajaks se ovog leta nalazi na prekretnici. Trofejni klub se, posle očajne sezone, oprostio od kapitena Dušana Tadića, a bolest Edvina Van der Sara, kome je pozlilo na odmoru u Hrvatskoj pre nekoliko dana, uslovila je potrebu za popunom Upravnog odbora.
Sputnik
Kao kandidat se javio Vesli Snajder, nekadašnji as Intera i Reala koji je ponudio svoje usluge klubu u kome je ponikao. Dakle, čim je Tadić otišao u Fenerbahče, „otvorila“ se prilika da se Snajder vrati u Ajaks, za koji je igrao od 2002. do 2007. godine.
Podsetimo, nekadašnji reprezentativac je kao malo ko u Holandiji kritikovao srpskog asa, pogotovo tokom prošle godine. Toliko je bio degutantan da je čak i Dušanov otac, Petar, u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik, procenio da su napadi na njegovog sina plod želje Snajdera da na silu uđe u klub.

„Klub ceni Dušana, ušao je u među njihovih najboljih deset fudbalera. Tu su istinske legende: Krojf, Van Basten, Huntelar... Ali, s druge strane Vesli Snajder je preterao. Sedi ispred stadiona, pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu. Čitav grad i navijači ga vole, pevaju mu pesme, milina jedna je biti na stadionu, dok Snajder po svaku cenu hoće da uđe u klub. Mada, vidim sad i on menja ploču kako je Dušan počeo da daje golove i da asistira“, rekao je svojevremeno Petar Tadić.

Međutim, od ulaska Snajdera u Upravu holandskog velikana neće biti ništa. Navijači Ajaksa, i to ono najtvrđe jezgro, podigli su glas i žestoko se usprotivili dolasku bivšeg fudbalera u rukovodstvo kluba.
„Da budemo potpuno jasni - ova budala nije dobrodošla u naš klub. To smo mu otvoreno poručili pre tri godine, da je persona non grata u Ajaksu. I to ne važi za samo nekoliko patetičnih godina, koliko su potrajala njegova dva propala braka, nego zauvek. Vesli, ako je i jedan odsto glasina o tvom povratku u Ajaks tačno, ti si onda više od idiota. Ako je to tačno, ti si šizofrenik“, poručili su mu navijači Ajaksa.
Zanimljivo je i šta je to uradio Snajder čime se toliko zamerio navijačima kluba za koji je nekada igrao. Time što je oproštajnu utakmicu na kraju karijere zakazao u Utrehtu, u svom rodnom gradu, na stadionu kluba za koji nikada nije igrao.
I to mu nikada navijači amsterdamskih „Kopljanika“ nisu oprostili, shvatili su to kao uvredu za Ajaks, a ta ljutnja ih nije popustila.
Što se tiče Tadića, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije nastavlja karijeru u turskom velikanu Fenerbahčeu sa kojim je minulog vikenda potpisao dvogodišnji ugovor vredan osam miliona evra.
SPORT
Zvezdin Milan pun utisaka – „Sećam se Rusije sa toplinom“
SPORT
Zagrebu se neće svideti Piksijeve reči
SPORT
Ronaldo je imao poruku za Evropu i Mesija: „Otvorio sam Pandorinu kutiju i zatvorio vrata“
Komentar