RUSIJA

Odgovor Moskve na 11. paket sankcija EU: Proširen spisak lica kojima je zabranjen ulazak u Rusiju

Moskva je kao odgovor na 11. paket sankcija Evropske unije Rusiji značajno proširila spisak predstavnika EU, kojima je zabranjen ulazak u zemlju, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Sputnik

„Evropska unija nastavlja da pokušava da izvrši pritisak na Rusiju putem jednostranih restriktivnih mera. Moskva smatra da je usvajanje 11. paketa sankcija EU nelegitimno i da podriva međunarodno-pravne prerogative Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju, novim uzvratnim sankcijama Moskve obuhvaćeni su predstavnici bezbedosnih struktura, državnih i komercijalnih organizacija zemalja EU, građani članica EU, koji su umešani u pružanje vojne pomoći Kijevu.
Ulazak u Rusiju će, prema MIP-u biti zabranjen predstavnicima evropskih struktura, odgovornim za uvođenje sankcija Rusiji i onima koji pokušavaju da podriju odnose Moskve sa drugim državama.
U saopštenju se ističe da se ograničenja takođe odnose na parlamentarce država EU, koji promovišu konfrontacionu agendu protiv Rusije.
MIP je poručio da će sve neprijateljske akcije zapadnih zemalja i nadalje dobiti blagovremen i adekvatan odgovor.
Ranije danas estonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je na snagu stupio 11. paket sankcija protiv Rusije.
RUSIJA
London: Sankcije ostaju dok Rusija ne isplati kompenzaciju Kijevu
Komentar