RUSIJA

FSB: Sprečen pokušaj terorističkih akata koje je Ukrajina spremala protiv vlasti Zaporoške oblasti

Službenici Federalne službe bezbednosti Rusije osujetili su planove Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine da izvrši terorističke akte protiv rukovodilaca vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, saopšteno je iz Centra za veze sa javnošću (COS) resora.
Sputnik
„FSB je u toku operativnih radnji sprečio pokušaj Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine da izvrši seriju diverzantsko-izviđačkih akata protiv rukovodilaca vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti i službenika organa reda Rusije“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je identifikovan službenik ukrajinske specijalne službe koji je upravljao aktivnošću saučesnika koje je regrutovao iz redova stanovnika Zaporoške oblasti.
Kako se ističe, dobijeni su iscrpni podaci o operacijama koje sprovodi Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, identifikovan direktni izvršilac, saučesnik priveden, zaplenjena sredstva za izvršenje zločina, a takođe identifikovani kanali tajne komunikacije i načini finansiranja.
Precizira se da su protiv saučesnice pokrenuti krivični postupak po članu o terorističkom aktu, kao i nezakonitom sticanju i prodaji eksploziva i eksplozivnih naprava.
RUSIJA
FSB: Kijev planirao teroristički napad u Rusiji „prljavom bombom“, uhapšeni ukrajinski piloti
Komentar