DRUŠTVO

Evakuisana Skupština Crne Gore, dojave o bombama i u školama širom zemlje /foto, video/

Nekoliko crnogorskih škola, kao i zgrada Skupštine Crne Gore evakuisani su nakon novih dojava o bombama. Iz Uprave policije saopštili su da preduzimaju mere i radnje u ovom slučaju, te da su provere u toku.
Sputnik
Evakuisane su škole u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju, Mojkovcu, Danilovgradu i Tivtu, prenosi RTCG.
Dojavu o bombi dobili su i Viši, Vrhovni i Apelacioni sud u Podgorici, rekla je savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković i istakla da je dojava stigla putem mejla, te da je u toku evakuacija, preneo je portal RTCG.
Iz Skupštine je saopšteno da se zaposleni danas neće vraćati na posao te da su ispražnjene sve skupštinske prostorije, ne samo centralna.
Evakuisana zgrada Skupštine Crne Gore zbog dojave o bombi
Roditelji dece koja pohađaju podgoričke OŠ „Sutjeska“ i „Branko Božović“ pozvani su da dođu po mališane. Kako saznaje TVCG, dojava o postavljenom eksplozivu stigla je i na adresu OŠ „Risto Ratković“ u Bijelom Polju. Deca iz nekoliko nikšićkih škola, takođe su se vratila kući nakon što je prekinuta nastava.
Portal podseća da su u decembru prošle godine prosvetne vlasti obustavile redovnu, a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao preteći mejl o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.
Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne preteće mejlove osumnjičila maloletnog državljanina Češke Republike.
Komentar