REGION

U Moskvi uhapšen crnogorski državljanin zbog krijumčarenja droge

Policajci su u Moskvi uhapsili 36-godišnjeg crnogorskog državljanina Dražena Milovića, za kojim je preko Interpola raspisana međunarodna poternica zbog krijumčarenja droge.
Sputnik
Dražen Milović je, kako prenose mediji, na poternici Crne Gore od marta ove godine.
U martu je Dražen Milović pomenut kao rođak Ljuba Milovića, odbeglog policajca koji je optužen od Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore zbog veza sa Radojem Zvicerom i „Kavačkim klanom“. Na poternicama po zahtevu Crne Gore našlo se u martu više osoba zbog optužbi za veze sa Zvicerovom organizacijom.
Ruski mediji prenijeli su saopštenje policije povodom hapšenja.
„U Moskvi su službenici NCB Interpola Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Glavne uprave za krivične istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije lišili slobode 36-godišnjeg državljanina Crne Gore Milović Dražena. Okrivljeni je stavljen na međunarodnu poternicu na inicijativu organa za sprovođenje zakona Crne Gore u martu 2023. godine, kao član organizovane grupe“, saopšteno je iz pres centra.
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju da je u decembru 2019. godine na području opštine Nikšić traženi muškarac nezakonito nabavio kokain radi prodaje, a zatim preusmerio kokain u Bosnu i Hercegovinu.
„Trenutno se rešava pitanje njegovog izručenja inicijatoru potrage“, dodaju iz resora.
REGION
Potres na političkoj sceni Crne Gore: Ko će sad predstavljati političku volju Srba
Komentar