RUSIJA

Propao američki plan o izolaciji: Poseta Lavrova Njujorku protekla izvanredno

Poseta ruskog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Njujorku prošla je izvanredno – nije bilo govora ni o kakvoj izolaciji ruske delegacije, rekao je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
Sputnik

„Amerikanci su zaista želeli da prirede hladnu atmosferu prijema našem ministru“, kazao je ambasador.

Međutim, po njegovim rečima, Lavrov je bio toliko „izolovan“ da su na pres-konferenciji u sali gde su bili novinari sva mesta bila popunjena.

„Naravno, nije bilo govora o bilo kakvoj izolaciji ruskog ministra ili ruske delegacije. Događaji su prošli izvanredno, i, što je najvažnije, bili su uspešni“, istakao je Antonov.

Istovremeno je istakao da linije komunikacije između Rusije i SAD treba držati otvorenim jer je reč o vodećim nuklearnim silama, stalnim članicama SB UN. Antonov je kazao da je ruska ambasada u kontaktu i sa Stejt departmentom i sa Belom kućom.
Podsećamo, Rusija je u aprilu preuzela predsedavanje u SB UN. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obratio se u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku na sednici posvećenoj značaju principa multilateralnosti i poštovanju principa Povelje UN kao i na sednici o rešavanju bliskoistočne problematike.
RUSIJA
Ključne poruke Lavrova sa tribine UN nad kojima treba da se zamisli ceo svet
Komentar