Podkast

Ruski model u Srbiji – kako zaštiti decu od predatora | Sputnjik intervju

Tamara Petrović je stručnjak za dečju bezbednost koja je znanja i iskustvo stekla u Rusiji, gde se ovom važnom temom bave u takozvanim „Centrima porodičnog blagostanja“. U toj zemlji smatraju da je decu od predatora i zbunjujućih informacija sa interneta najlakše i najbolje zaštiti razvijanjem poverenja u okviru porodice.
Sputnik
Edukatori već godinama uspešno obučavaju ljude u Rusiji za profesiju edukatora za dečju bezbednost, kroz programe je prošlo na hiljade roditelja, a Tamara Petrović ih je donela u Srbiju. Roditelji se obučavaju kako da decu, kroz igru, nauče gde je rizik i kako da se bezbedno ponašaju. Reč je o seksualnom vaspitanju prilagođenom uzrastu dece.
Živimo u vremenu kada deca, bombardovana različitim informacijama, više nisu sigurna ni kog su pola. Petrovićeva objašnjava kako pravilno odgovarati na njihova pitanja, kako od rođenja učiti dete o ličnim granicama.
Poseban deo edukacije koju je prenela iz Ruske Federacije odnosi se na prepoznavanje predatora, pedofila. Ona za Sputnjik govori kako dete obučiti važnim pravilima bezbednosti, bez zastrašivanja.
Komentar