SPORT

Novak prvi put nije bio u centru pažnje: „Neverovatno, drago mi je“ /video/

Spektakularnu utakmicu u Monte Karlu i plasman Partizana u Top 8 Evrolige ispratio je s lica mesta najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je bio u društvu sina Stefana. Po završetku susreta navijači crno-belih koji su se našli na tribinama u Kneževini, skandirali su „Đoković Stefan“, što je Nole ispratio s osmehom i aplauzom.
Sputnik
Gde god da se pojavi Novak Đoković večito je u centru pažnje. Prvi reket planete prisustvovao je utakmici 30. kola Evrolige u krcatoj Beogradskoj areni, kada je Željkova kaznena ekspedicija razbila Olipijakos krajem marta.
Usledile su ovacije „grobara“ na račun Đokovića, ali se ovoga puta u glavnoj ulozi našao njegov naslednik, koji očigledno obožava sport i koji je svaki poen crno-belih izuzetno energično proslavljao.
Partizan je posle drame uspeo da izađe na kraj sa Monakom, koji s klupe vodi legenda i bivši trener Crvene zvezde Saša Obradović, da bi po završetku susreta usledilo slavlje i pesma najvernijih navijača kluba iz Humske.
Kako Novak s porodicom živi u Monte Karlu, tako je bilo jasno da će se vrlo verovatno i pojaviti na utakmici koja je Partizanu, u slučaju pobede, garantovala prelazak iz nekoliko krugova pakla u raj. Prethodno je prvi reket sveta posetio crno-bele nekoliko sati pred utakmicu, poželevši im sreću.
Mali Stefan bio je srećan, ujedno i zbunjen što čuje da navijači skandiraju njegovo ime. Novak je sve to ispratio sa širokim osmehom na licu i aplauzom, dok je Đoković junior mahao navijačima koji su uzvikivali njegovo ime.
Novak se zatim pozdravio sa Ivanom Maksimović-Anđušić, koja je došla da bodri supruga Danila i crno-bele na putu ka ostvarenju velkog cilja. Đoković je zatim čestitao košarkašima Partizana veliki uspeh i plasman u Top 8.
„Neverovatno. Neverovatna atmosfera, neverovatna utakmica. Sve do kraja je Partizan igrao veoma dobro. Većinu utakmice je vodio, ali je onda Monako pokazao zbog čega je jedna od najboljih ekipa u Evroligi. Bilo je blizu. Ključna je bila ona Panterova trojka pred kraj. Drago mi je što je srpski tim otišao u Top 8. Prošlo je mnogo godina otkako je neki srpski tim otišao u Top 8, tako da čestitam Partianu“, izjavio je Đoković za Sport klub.
Podsetimo, Novak Đoković će u Monte Karlu naredne nedelje biti učesnik Mastersa na kom juri treću titulu, a prvu od 2015. godine. Žrebom koji je u petak popodne održan u prestonici Kneževine, odlučeno je da Srbin kao prvi nosilac bude slobodan na startu,. Prva prepreka biće mu pobednik duela Brendon Nakašima - Mekenzi Mekdonalda, a tek u finalu mogao bi da se susretne sa Rusom Andrejom Rubljovom.
SPORT
Partizan je čekao 13 godina, a Željko zna šta je bila moć za Top 8: „Svuda ih ima“
SPORT
Partizan kroz dramu pokorio i Monako za plej-of Evrolige!
Komentar