SRBIJA

„Naši heroji nisu zaboravljeni“: Osveštan spomenik braći Milić u Kosovskoj Mitrovici /video, foto/

U Kosovskoj Mitrovici je danas povodom obeležavanja 24 godine od početka bombardovanja SR Jugoslavije pored glavnog mosta na Ibru osveštan spomenik braći Milić, tragično nastradaloj braći tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine.
Sputnik
Vence su na mestu gde je osvećena spomen ploča braći Milić čije ime nosi i trg u Kosovskoj Mitrovici položili Borislav Tajić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i predstavnici Srpske liste i predsednik Privremenog organa ooštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.
Spirić je pred više stotina građana poručio da će se građani sa ponosom sećati braće Milić njihove tragične sudbine i žrtve za slobodu.

„Ni nakon 24 godine ne možemo i ne smemo da zaboravimo žrtvu koju je naša zemlja i porodica Milić doživela. Stojimo ispred spomenika Tri božura koja su posvećena braći Milić i iz kojih i danas teku krvave suze za njihovu silom ugašenu mladost. Njihov podvig u nama će živeti i nikada ih nećemo zaboraviti“, poručio je Spirić.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić obratio se okupljenima u ime Petra Petkovića i poručio im da je država Srbija uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.
„Danas se sa ponosom sećamo otpora koji smo pružili u neravnopravnoj borbi. Naše prisustvo ovde danas govori da naši heroji nisu zaboravljeni. Ovo je mesto sećanja i za sve postradale u NATO agresiji. Njihova žrtva mora da služi kao vodilja za sva buduća pokolenja – da se nikada ne bi ponovilo. Srbija danas nije onakva kakva je bila 1999. godine, i više nikada neće dozvoliti da se naši građani proteruju i ubijaju”, poručio je Tajić.
Braća Milić, blizanci Boban i Srđan poginuli su 1999. tokom NATO bombardovanja, a njihov brat Goran, preminuo je od tuge na godišnjicu njihove smrti.
Obeležavanja sećanja na godišnjicu od početka NATO agresije održana su u svim mestima na KiM u kojima žive Srbi.
Komentar