SPORT

Idealan scenario za Đokovića – Španac opet odustao od turnira: „Nisam u stanju da igram“

Španski teniser Karlos Alkaras povukao se sa turnira u meksičkom Akapulku i na taj način omogućio Novaku Đokoviću da zadrži prvo mesto na ATP listi najmanje do 20. marta.
Sputnik
Novak će, dakle, uspeti da uđe u 380. nedelju na vrhu ATP liste, a njegova prednost nad Špancem mogla bi da se uveća za 700 bodova ukoliko Srbin osvoji Dubai, gde tokom današnjeg dana igra meč osmine finala.
Alkaras je od Akapulka odustao zbog povrede zadnje lože koju je zaradio igrajući na turniru u Rio de Žaneiru minule nedelje.
Izgubio je finale u tri seta od Britanca Kamerona Norija, ali je bilo primetno da mu povreda zadaje velike probleme prilikom kretanja.
Zato je podvrgnut pregledima posle kojih je ustanovljen stepen povrede o čemu je obavestio tenisku javnost na društvenim mrežama.

„Nažalost, nisam u stanju da igram u Akapulku. Imam prvi stepen istegnuća tetive desne noge i ta povreda će me odaljiti sa terena na nekoliko dana. To su pokazali testovi koje sam odradio.

Karlos Alkaras
španski teniser
Prve procene su da bi Alkaras mogao da pauzira između jedne i tri sedmice, što znači da bi Španac propustio i američku turneju ako se ne oporavi na vreme.
Nema sumnje da bi to bio veliki udarac za Karlosa, jer brani veliki broj bodova na turnirima u SAD, a u Majamiju je čak i trijumfovao prošle godine.
SPORT
Đoković iznenađen i rivalom i sobom: „Dobro koristim maštu, ali nisam mogao ni da zamislim“
SPORT
Nadal doneo iznenađujuću odluku za kraj neverovatnog niza – Đokovićeva želja je pod znakom pitanja
SPORT
Pitali su se za Novakove flašice – evo im Novakovih flašica /foto/
Komentar