SPORT

Stara praksa se nastavlja – deca napuštaju Srbiju

U smiraj fudbalskog prelaznog roka iz FK Partizan stigle su dve zabrinjavajuće vesti – umesto da jedan od dva najveća srpska kluba predstavi neko pojačanje za naredni period, on je ostao bez dva talentovana fudbalera koji gotovo „u paketu“ prelaze u redove italijanske Atalante.
Sputnik
Doskora je bila praksa da Partizan svoje mlade igrače skupo prodaje gotovo po pravilu u Fiorentinu ili Mančester siti, a iz nekog razloga je u ovom prelaznom roku u prvi plan izbila Atalanta, čime je „obnovljena“ saradnja iz nekih davnih vremena jer su istim putem išli Zoran Mirković i Ivan Radovanović.
SPORT
Zbog zagrljaja sa ruskim fudbalerom Ukrajinac na meti sunarodnika
Sada je ta trasa postala rezervisana za dvojicu momaka koje navijači Partizana, nažalost, neće zapamtiti, radi se o 16-godišnjem Relji Obriću i dve godine starijem Vanji Vlahoviću.
Obrić je levi bek, a iako je Srbin nastupa za mlade reprezentacije Slovenije, što je još jedan od problema jer se u prošlosti često dešavalo da se Srbija lako odrekne pojedinih igrača pa potom pati zbog takvih poteza.
U ovom slučaju se čini da će takav ishod biti i za Partizan i za Srbiju jer produkcija bekova u srpskom fudbalu nije na zavidnom nivou, najblaže rečeno.
Ipak, u Partizanu i Srbiji su procenili da im mladi Obrić nije neophodan i samo se možemo nadati da su znali šta rade.
Nešto drugačiji slučaj je sa Vlahovićem koji, za razliku od Obrića, ima iskustvo treniranja sa seniorima Partizana, ali – samo to.
Već nekoliko sezona unazad se govorilo o tome da bi mladi napadač mogao da bude novi projekat kluba iz Humske 1, ali ga on sada napušta kao pozajmljeni igrač, igraće za mladi tim Atalante, a ukoliko zadovolji kriterijume moći će i trajno da promeni prebivalište po simboličnoj ceni od 500.000 evra.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Komentar