RUSIJA

Medvedev: Antiruske paklene sankcije promašaj, SAD zarađuju na Evropi

Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna da su njihove paklene sankcije protiv Rusije potpuni promašaj, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Sputnik
„Neprijateljske zemlje uopšte nemaju hrabrosti da priznaju da su njihove paklene sankcije nesrećno propale. Ne rade. Apsolutnu većinu industrijskih proizvoda i robe široke potrošnje uspeli smo da zamenimo našim, ruskim, a ono što nedostaje, azijskim brendovima. Takođe, paralelno funkcioniše i izvoz preko koga dobijamo iste te zapadne marke, a njihovi vlasnici – ništa“, napisao je on na svom telegram kanalu.
Prema tome, konstatovao je on, sve je kao i ranije: Amerikanci zarađuju na poniženoj Evropi.
„Slomljena Evropa trpi i gubi novac. Istovremeno, čak i MMF ove godine prognozira rast ekonomije Rusiji“, zaključio je Medvedev.
Prethodno je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu izjavila da se evropska komisija nada da će sankcije Evropske unije gurnuti rusku ekonomiju u recesiju na decenije.
Evropska unija uvela je devet paketa ekonomskih i individualnih sankcija Rusiji od februara 2022. godine. Evropska komisija ranije je odbila da komentariše razvoj i mogućnost uvođenja novih sankcija Moskvi.
RUSIJA
Orban pitao narod, oni se izjasnili: Ogromna većina Mađara protiv sankcija Rusiji
Komentar