DRUŠTVO

Prave se po posebnom receptu: Čuvene turijske kobasice na beogradskoj pijaci

Čuvene turijske kobasice, koje se pripremaju po posebnom receptu, danas su stigle na beogradsku „Đeram“ pijacu u okviru međunarodnog festivala kobasica koji se svake godine održava u bačkom selu Turija kod Srbobrana. Ljubitelji svežih i suvih kobasica formirali su redove kako bi mogli da ih probaju i kupe.
Sputnik
Željko Pupić iz Udruženja kobasicijada Turija izjavio je da je interesovanje veliko i da će se turijska kobasica u narednim danima naći i na štandovima pijaca u Somboru, Subotici i Novom Sadu.
„Interesovanje Beograđana za turijsku kobasicu je veliko, od jutra se stvaraju redovi“, rekao je Pupić za Tanjug.
On je dodao da će 25. februara, na manifestaciji u Turiji, biti predstavljena kobasica dužine 2.039 metara i podsetio da je zbog dužine ta kobasica ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.
Beograđani će tokom današnjeg dana moći da probaju suvu i kobasicu na roštilju, a Pupić ističe da se ona sprema po posebnom receptu, otkrivenom pre 39 godina.
„Za pravljenje ovakvih kobasica potrebno je kvalitetno meso, slanina, kvalitetna paprika, so, biber, beli luk, a detaljni recept nećemo otkrivati“, kazao je Pupić.
On je podsetio da se u Turiji od 24. do 26. februara održava tradicionalna manifestacija „Kobasicijada“ na kojoj će biti predstavljena najduža kobasica.
„Pozivam sve ljude dobre volje, Beograđane i sve iz Srbije da dođu kod nas na manifestaciju“, kazao je Pupić.
Komentar