SPORT

„Teško je reći šta se događa Novaku“

Uz bolove i povredu koja ga prati od starta Australijan opena, Novak Đoković uspeo je da se plasira u osminu finala prvog Grend slema u sezoni, ali situacija nije idealna pred meč sa Aleksom De Minorom. Džon Mekinro, legendarni teniser, veruje da ukoliko Novak nije sto odsto spreman Australijanac može do iznenađenja.
Sputnik
Iz meča u meč navijači Novaka Đokovića strepe da li će i u kakvom stanju srpski as izaći na teren zbog povrede zadnje lože. Srpski teniser ne priča o detaljima, ali posle svakog meča jasno naglašava da situacija nije idealna.
Relativno lako je Novak savladao Grigora Dimitrova, ali se videlo u trećem setu da se iako je imao dva brejka prednosti nije osećao najbolje.
Pred duel osmine finala sa Aleksom De Minorom, australijskim teniserom, Novakovu igru sa povredom analizirao je Džon Mekinro, proslavljeni teniser, koji smatra da srpski as nije spreman sto odsto.
„Zaista je teško reći šta se trenutno fizički događa Novaku. On odrađuje posao, ali sigurno je to da ne izgleda sto odsto spreman", rekao je legendarni Mekinro.
Legendarni Amerikanac veruje da teniseri koje je Novak pobeđivao u dosadašnjem toku turnira (Roberto Karbaljes Baena, Enco Kuako, Grigor Dimitrov) nisu znali da iskoriste njegovu povredu.
„Pitanje je ko će to iskoristiti kada postane teško. Deluje da je spreman da se uzdigne u momentima odluke, ali što se mene tiče, sve to će ga stići ako ne bude u redu“, istakao je Mekinro.
Amerikanac smatra da De Minor može da bude teniser koji bi mogao da napravi iznenađenje protiv Novaka, naročito zbog brzine kojoj bi izmorio ranjivog srpskog tenisera.
„Ta povreda će ili prestati da ga muči za meč-dva ili će da izazove iznenađenje. De Minor, njegov sledeći protivnik, je neko ko bi mogao da to iskoristi, jer zasniva svoju igru na brzini i na tome da primora protivnika da radi. Takav tip momka mogao bi da stvori Novaku probleme, ako nije sto odsto spreman", rekao je Mekinro.
O De Minorovoj brzini govorio je i Đoković, ali Mekinro ipak veruje da je Srbin favorit ukoliko bude mogao da igra na svom najvišem nivou.
„Ako Novak bude 100 odsto spreman ili blizu toga, onda De Minor nije tip igrača koji može da mu naškodi, pa je u tom slučaju Novak veliki favorit. Međutim, veoma je teško reći gde se Novak sada nalazi. Nekad je teško predvideti situaciju sa zadnjom ložom, teška je za oporavak i stvarno je potrebno da je odmarate. Ako je ovo zaista takva povreda da mu otežava kretanje, onda sam impresioniran onim što pruža. Za sada je dobro gurao, pa se nadam da nije ništa ozbiljno i da može da izađe na teren i da igra tip meča kakav smo navikli da igra u Australiji. U tom slučaju, neko će morati da uradi nešto neverovatno da bi ga pobedio“, rekao je Mekinro.
Ukoliko Novak bude uspeo da prođe i ovu prepreku u četvrtfinalu čeka ga težak zadatak jer će igrati protiv boljeg iz duela Andrej Rubljov – Holger Rune.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
SPORT
Rus kao furija – silovito do prilike za osvetu!
SPORT
Senzacija u Australiji – Jelena izbacila prvu na svetu
SPORT
Poznato kada Novak igra protiv Australijanca – čeka Rusa pa se bori za četvrtfinale
Komentar