SPORT

Ruski majstor fudbala igra kao nikad dosad – jednim potezom je srušio prokletstvo staro 57 godina

Fudbaleri Torina srušili su prokletstvo staro 57 godina i slavili u Firenci u okviru Serije A nad Fiorentinom (1:0). Najzaslužniji za to je reprezentativac Rusije Aleksej Mirančuk (27) koji je lepim golom odlučio pobednika ovog meča.
Sputnik
Dan posle trijumfa, ruski napadač ne prestaje da dobija komplimente. Sa četiri gola i dve asistencije, Mirančuk je najbolji strelac „Bikova“ ove sezone.
„Za njega imam samo reči hvale. Bila mu je potrebna prilika da pokaže sve što zna. S obzirom na to da je propustio prvih šest ili sedam utakmica, on ima sjajan prosek golova i asistencija. Zadovoljan sam“, istakao je trener Torina Ivan Jurić.
Popularni Leša je prošlog leta stigao na pozajmicu iz Atalante i logično je da mu rastu apetiti posle dobrih partija.
„Izgledao je sjajno na terenu, postigao gol za pobedu. Lepo je videti ga da uživa i da je u formi. Porodica, rođaci, prijatelji, svi su srećni. Odmah posle meča je razgovarao sa mamom. Što se tiče budućnosti u Torinu, ne mogu trenutno ništa da kažem određeno. Sve će biti jasno u aprilu ili maju“, poručio je Vadim Špinev, agent napadača Torina.
Šteta je jedino što zbog sankcija UEFA i FIFA, Mirančuk, Golovin i ostali ruski asovi koji blistaju u Evropi, ne mogu da dobiju priliku da zablistaju i na međunarodnoj sceni.
SPORT
Sampdorija tone – Stanković u sve većem problemu: „Nemam objašnjenje“
Komentar