SPORT

Jokić i Novak imaju istu muku – Bogdanović branio čast Srba u NBA

Nikola Jokić, srpski košarkaš, povredio je zadnju ložu zbog čega nije mogao da igra protiv Indijane, ali je Denver uprkos njegovom izostanku ubedljivo slavio rezultatom 134:111. Od srpskih košarkaša na parketu je bio Bogdan Bogdanović koji je ostvario dobar učinak u pobedi Atlante nad Njujorkom rezultatom 139:124.
Sputnik
Nije mogao Nikola Jokić da pomogne Denveru, ali podrškom nosio Nagetse koji su pokazali da kada su složni i u najboljem izdanju mogu da igraju i bez najboljeg igrača u timu.
Srpski as povredio je zadnju ložu, baš kao i Novak Đoković, ali su njegovi saigrači sačuvali prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije.
Denver je od početka meča ubedljivo vodio, dok se Indijana uzdigla u drugoj deonici, ali nedovoljno da smanji veliki zaostatak.
Plesali su Nagetsi po parketu, a najubedljivi je bio Aron Gordon koji je ubacio 28 poena uz pet skokova i šest asistencija. Na drugoj strani u Indijani najbolji je bio Benedikt Maturnik koji je upisao 19 poena uz dva skokoa i asistenciju.
U noći između petka i subote slavila je i Atlanta, a Bogdan Bogdanović iako nije bio u svom najboljem izdanju imao je dobar učinak.
Srpski košarkaš ubacio je 14 poena uz dva skoka i dve asistencije za 24 minuta koliko je proveo na parketu. Bogdanović je šutirao 6/12 iz igre, dok je iz osam pokušaja ubacio dve trojke.
Džulijus Rendl iz Njujorka obeležio je meč sa 32 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Atlantu vodio do pobede Dežonte Marej sa 29 poena, šest skokova i 12 asistencija.
NBA rezultati:
Orlando – Nju Orleans 123:110
Atlanta – Njujork 139:124
Klivlend – Golden Stejt 114:120
Dalas – Majami 115:90
San Antonio – Klipersi 126:131
Denver – Indijana 134:11
Juta – Bruklin 106:117
Lejkersi – Memfis 122:121
Sakramento – Oklahoma 118:113
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
SPORT
Jokića od Ol-stara deli samo korak – Srbin blizu petog miliona
SPORT
Zvezda ispustila Žalgiris usred Litvanije – velika pobeda prošla kroz prste
SPORT
„Nećemo provokacije na račun Srba“ – Žalgirisov trener bi da izbegne incidente
Komentar