SPORT

Mitrović promašio penal za kraj godine, Arsenal još više pobegao „Građanima“

Fulam je trijumfalno okončao 2022. godinu, ali je Aleksandar Mitrović propustio priliku da stigne do 11. pogotka u sezoni. Srpski golgeter je promašio jedanaesterac u trijumfu nad Sautemptonom (2:1).
Sputnik
Njegov udarac sa 11 metara u nadoknadi majstorski je pročitao golman Bazunu, ali londonski tim nije kažnjen posle svega jer nije bilo ni vremena pošto se igrao 97. minut.
Fulam je poveo autogolom Vord-Prauza u 32. minutu, ali je isti igrač u 56. poravnao rezultat na 1:1. Pobedu londonskom timu doneo je Portugalac Palinja u 88. pa londonski tim u 2023. ulazi kao stanovnik gornjeg dela tabele.
Popodnevne mečeve u Premijer ligi obeležio je remi Mančester Sitija u duelu sa Evertonom (1:1). Erling Holand je 21. golom u sezoni doneo prednost „Građanima“ u 24. minutu, ali je bod „Karamelama“ obezbedio Demarai Grej pogotkom u 64.
Lider Arsenal iskoristio je kiks tima Pepa Gvardiole i trijumfom na gostovanju u Brajtonu od 4:2 uvećao prednost na tabeli na sedam bodova u odnosu na „Građane“.
Londonski tim je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Sake u drugom i Odegarda u 39. minutu, na 3:0 povisio je Nketija u 54, dok je Mitoma u 65. smanjio na 3:1. Martineli je u 71. postigao četvrti gol za goste, dok je mladi rezervista Ferguson u 77. ublažio poraz.
Mančester junajted je kao gost pobedio Vulverhempton sa 1:0, a strelac gola odluke bio je Markus Rašford u 76. minutu.
Njukasl i pored izrazite terenske dominacije nije uspeo da pobedi Lids (0:0), ali je zato Kristal Palas kao gost bio bolji od Bornmuta (2:0).
Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Komentar