SRBIJA

„Zaštite naš narod na Kosovu i Metohiji“: Vučić sa komandantom Komande združenih snaga NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a, admiralom Stjuartom Mančom, koga je zamolio da Alijansa zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 UN.
Sputnik
Vučić je s Mančom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji sa NATO u okviru politike vojne neutralnosti Srbije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
Predsednik Vučić i admiral Manč su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i NATO na različitim nivoima i saglasili se da je za jačanje međusobnog poverenja najvažniji redovan dijalog zvaničnika obe strane.
Vučić je naveo da pripadnici Kfora imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.
„Želimo da vidimo mir i stabilnost više od svega. Molimo vas samo da zaštitite naš narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija“, istakao je predsednik Vučić.
Admiral Manč je zahvalio na dobroj saradnji Srbije sa Kforom i istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera, pritom poštujući njenu vojnu neutralnost, navodi se u saopštenju.
Vučić je prethodno na društvenim mrežama objavio da je imao dobar razgovor sa admiralom Mančom i da je zahvalio na razumevanju politike neutralnosti Srbije.
SRBIJA
„Međunarodna zajednica hitno da reaguje“: Zastrašujuće pretnje Kurtija i poziv na likvidaciju Srba
SRBIJA
Srbi sa severa Kosova i Metohije 11 dana na barikadama
Komentar