SVET

Satelitski operater „Jutelsat“ obustavlja emitovanje tri ruske televizije

Evropski operater „Jutelsat“ (Eutelsat) je na zahtev francuskog medijskog regulatora „Arkom“ doneo odluku da obustavi emitovanje tri ruske televizije (Prvi kanal, „Rusija 1“ i „NTV“) preko svojih satelita.
Sputnik
„'Jutelsat' priznaje novu odluku koju je danas doneo 'Artkom'. 'Jutelsat' potvrđuje da će, u skladu sa svojom politikom sistematskog sprovođenja odluka 'Arkoma' u utvrđenom roku prekinuti reemitovanje tri televizije protiv kojih su uvedene sankcije“, navodi se u saopštenju satelitskog operatera „Jutelsat“.
Ranije je „Arkom“ zahtevao od „Jutelsata“ da obustavi emitovanje Prvog kanala, televizija „Rusija 1“ i „NTV“ zbog načina na koji izveštavaju o događajima u Ukrajini.
Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. Evropski parlament je u novembru 2016. usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da se neophodno suprotstaviti ruskim medijima, pri čemu su kao glavne pretnje navedeni Sputnjik i RT.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ranije je izjavio da Moskva nije očekivala da će Zapad uvesti sankcije protiv novinara, sportista i kulturnih delatnika.
RUSIJA
Evropska komisija predstavila deveti paket sankcija protiv Rusije
Komentar