Katar 2022

A pitali su se gde je Mesi

Pred start Svetskog prvenstva jasno je bilo da je ovo poslednji Mundijal Lionela Mesija. On je to i potvrdio. Sumnjali su mnogi u njegove kvalitete, zbog godina pre svega, ali nije bilo potrebe za to. Gaučosi su vremenom igrali sve bolje kako je turnir odmicao, a Mesi je pokazao da je i dalje igrač vrhunske klase.
Sputnik
Međutim, mogli smo lako sada da govorimo o Argentini kao o najvećem razočaranju dosadašnjeg dela šampionata.
Saudijska Arabija je napravila senzaciju u prvom kolu, nadigrala je Gaučose sa 2:1 i počela da zbija šale sa pitanjem „Gde je Mesi?".
Mesi se zato pojavio u nastavku šampionata.
Lionel Mesi
Postigao je gol u 64. minutu protiv Meksika u narednoj utakmici i najavio trijumf svog tima, a onda i asistirao Fernandezu protiv istog protivnika.
U sudaru protiv Poljaka se nije upisao u strelce, ali je iznudio penal, koji je doduše posle toga i promašio. Nije to smetalo navijačima da mu se i dalje klanjaju i porede ga sa Maradonom.
Međutim, Leo je bio najbolji kada je najvažnije, golom protiv Australije u osmini finala u 35. minutu nagovestio je prolazak Gaučosa u četvrtfinale Mundijala i u toj utakmici prikazao i najbolju partiju do sada. Dirigovao je igrom Argentine, pravio je probleme Kengurima i najavio da ćemo u nastavku šampionata gledati onog Mesija na kakvog smo i navikli u prethodne skoro dve decenije.
Naš narod ima izreku „Po jutru se dan poznaje“.
„Jutro“ je za Argentince bilo katastrofalno, bili su na ivici ispadanja, doživeli su poraz već u prvoj utakmici šampionata, ali zato je „dan“ postajao sve bolji.
Leo Mesi i Argentina
Iz meča u meč Argentinci su delovalo sve bolje, a može da ih raduje i to što je napadač Mančester Sitija Hulijan Alvarez počeo da hvata sve bolji zalet, da postiže golove, što će u nastavku turnira da bude od presudnog značaja.
Vezista Enco Fernandes se kao zadnji vezni fudbaler značajno dobro pokazao kao „osigurač“ iza napadačke linije, pa je sve to dalo prostora Mesiju da može da se „otkači“ i da igra svoju igru.
Sa dobrom ulogom Mek Alistera i De Paula, Argentina je dobila novu krv na sredini terena. I protiv Holandije će sve oči biti uprte u Mesija, jer on nastavlja svoj ples.
Ali, ni Alvareza ne bi trebalo zapostaviti. Neka se spremi sjajna odbrana Holanđana.
Argentina i dalje deluje kao jedan od glavnih kandidata za zlato.
A, Mesi se „pojavio“.
Katar 2022
Ipak nije ista priča kao sa Srbijom
Komentar