RUSIJA

Lavrov: Nikad ne odbijamo kontakte sa stranim liderima

Rusko rukovodstvo nikada ne odbija kontakte sa inostranim liderima, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Sputnik
Lavrov je ranije danas održao konferenciju za novinare o pitanjima evropske bezbednosti a jedno od pitanja ticalo se i mogućeg susreta predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

„Više puta smo govorili, između ostalog i sam Putin je govorio, i ja sam govorio, da nikada ne odbijamo kontakte. Kada je kancelar Nemačke Olaf Šolc tražio da dođe – izvolite, dođite. Predsednik Francuske Emanuel Makron je hteo da dođe – izvolite. Želeli ste razgovore telefonom – svi koji to traže tu mogućnost i dobiju i bez ikakvog ograničenja vremena naš predsednik sa svima razgovara“, rekao je Lavrov na pitanje američkog novinara.

O curenju informacija

On je, takođe, dodao da su SAD insistirale na poverljivosti kanala komunikacije između šefa CIA Vilijama Bernsa i šefa Spoljne obaveštajne službe Sergeja Nariškina, ali da je došlo do curenja informacija upravo sa američke strane.

„Amerikanci su nam sami deset puta govorili: to mora biti apsolutno poverljiv kanal, ne treba da ga otkrivamo, da niko ništa ne zna, da bude ozbiljan i da ne bude predmet nekih spoljnih propagandističkih, informativnih intriga. Složili smo se. Ali, čim su stigli u Ankaru, odmah je procurela informacija o tome, ne znam odakle – iz Bele kuće, Stejt departmenta, ali informacija je procurela“, naveo je Lavrov.

RUSIJA
Erdogan otkrio o čemu su razgovarali Nariškin i šef CIA u Ankari
Komentar