SPORT

Nikola skroman posle rekorda: Velika stvar, setiću se s kim sam igrao /video/

Srpski as Nikola Jokić poručio je posle meča sa Oklahomom u kojem je njegov Denver slavio 122:110, a on ispisao istoriju američke košarke kao centar sa najviše tripl-dablova u istoriji, da je lepo kada vas porede sa najvećima.
Sputnik
Vrlina je skromnost, a Nikola je ima na pretek. Iako je dvostruki uzastopni MVP NBA lige i prva zvezda Denvera, on čvrsto stoji na zemlji, a košarku ne doživljava isključivo kao posao, već se odlično zabavlja na parketu.
Zato je i jedinstven i zato mu se dešavaju lepe stvari, rekordi padaju, piše se istorija u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.
Još na parketu su novinari prišli Nikoli da ga pitaju za utiske nakon što je upisao 79. tripl-dabl u NBA ligi, čime je prestigao legendarnog Vilta Čemberlena i postao centar sa najviše tripl-dablova ikada.
„Lepo je. Velika je stvar kada vas porede sa jednim od najvećih ikada. To je neka vrsta nasleđa koju ustavljam za sobom", istakao je skromni Somborac.
Interesantno da je Jokić u prvom poluvremenu dvoboja sa „grmljavinom" šutirao svega dvaput iz igre, imao je samo dva poena, pa je novinare zanimalo zbog čega nije "zapinjao".
„Pokušavam da uzmem ono što mi utakmica sama ponudi. Nikada ne forsiram stvari, jer ne ispadne dobro na kraju kada to radite“, otkrio je recept za uspeh srpski reprezentativac i centar Denvera.
Nije zaboravio Nikola ni saigrače koji su mu uručili poklon posle velikog rezultata. Dobio je potpisanu loptu.
„Jasno je da to nije samo moj uspeh i rezultat, već da su i oni zaslužni. To je lepo. Ništa ne bih uradio bez saigrača. Jednog dana kada nađem tu loptu u ormanu, setiću se sa kim sam igrao“, zaključio je Jokić.
SPORT
Jokić ispisao istoriju NBA lige – Srbin nadmašio legendarnog Čemberlena /video/
SPORT
Od sjaja do očaja i nazad – Partizan kroz dramu do pobede u Atini!
Komentar