SPORT

Đoković: Osetio sam veliki pritisak

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, imao je reči hvale za američkog tenisera Maksima Kresija, ali je istakao da je na startu turnira u Parizu morao da bude potpuno fokusiran i uvek spreman za reakciju.
Sputnik
Đoković je savladao Amerikanca u dva seta, ali je imao veoma težak posao jer je Kresi forsirao servis-volej igru.
SPORT
Đoković našao rešenje za agresivnog Amerikanca!
„Veoma sam srećan zbog svog izdanja, bilo je veoma intenzivno, mnogo pritiska ima kada igrate protiv nekoga ko tako dobro servira i prvi i drugi servis. Tu nemate mnogo prostora da se opustite i možda da odigrate mekano nekoliko gemova, uvek se mora biti na prstima. Njemu čestitke za servise u bitnim momentima, ja sam imao šanse za brejk u prvom setu, a brejk u drugom je stigao u perfektnom momentu. Zadovoljan sam i što njemu nisam pružio nijednu brejk šansu“, rekao je Đoković.
Kako je istakao, uslovi u Parizu su drugačiji nego ranije, a osvrnuo se i na stil igre Amerikanca.
„Njegov stil menja mnogo, ne možete samo da vratite lopticu posle servisa, morate da mu je pošaljete pod noge, a to je veoma teško uraditi. Lepo je videti da postoji neko ko igra servis-volej i posle prvog i posle drugog servisa, to daje drugačiju perspektivu navijačima, to cenim i poštujem, treba imati hrabrosti za takav stil u modernom tenisu“.
Novak je dodao i da je morao da bude fokusiran sve vreme.
„Nisam smeo da mu dajem poklone i poene, radio sam ono što najbolje radim, bio dobar sa osnovne linije i čekao prilike. One su se desile u taj-brejku prvog seta i u devetom gemu drugog seta, a sveukupno zadovoljan sam kako sam se osećao na terenu“, zaključio je Đoković.
► Nedavno je najbolji srpski teniser pričao o tome koliko mu znači vreme koje provodi u Srbiji, a za Sputnjik je otkrio šta voli da čita u slobodno vreme.
Komentar