REGION

Milatović uputio poziv za pregovore oko formiranja vlasti u Podgorici

Lider pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović uputio je poziv za sastanak Jeleni Borovinić Bojović, nositeljki liste "Za budućnost Podgorice", Danilu Šaranoviću, nosiocu liste ”Idemo ljudi!" i Luki Rakčeviću, nosiocu liste ”Može Podgorica — ovo je naš grad!” za inicijalni sastanak povodom dogovora o formiranju lokalne vlasti u Podgorici.
Sputnik
On je u pozivu naveo da se sastanak održava radi što skorijeg formiranja lokalne vlasti i predložio da se održi u srijedu.
Predložio je i da sastanku prisustvuju nosioci pobjedničkih lista zajedno sa članovima pregovaračkih timova.
“Vjerujem da ćemo na ovom sastanku, u otvorenoj i srdačnoj atmosferi, razmijeniti mišljenja o prioritetima buduće gradske uprave, kao i utvrditi principe, format i dinamiku budućih razgovora.”, naveo je Milatović u pozivu.
On je zamolio da nosioci navedenih listi njegov poziv proslijede i političkim činiocima svojih izbornih lista, kao i da do sjutra, 1. novembra, očekuje obavještenje o sastavu pregovaračkog tima.
“Obavještavam vas da će, u ime našeg Pokreta, u razgovorima učestvovati dr Filip Ivanović, g-din Andrej Milović i prof. dr Anđela Jakšić Stojanović.”, naveo je Milatović.
Na lokalnim izborima održanim u Podgorici 23. oktobra, kaolicija oko DPS-a , „Svi za naš grad“ osvojili je 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11(koalicija oko DF-a), „Idemo ljudi“ šest (koalicija oko Demokartske CG), „Može Podgorica - ovo je naš grad“ četiri mandata (koalicija oko URE).
Komentar