DRUŠTVO

Hoće li Crna Gora poslati sva četiri vojnika na Rusiju? Matiju Bećkovića zabrinula vest iz Podgorice

Ono što je izgledalo kao još jedan sasvim običan dan na Sajmu knjiga, pretvorilo se u „istorijski trenutak“. Pesnika Matiju Bećkovića prilikom obilaska štandova u Hali 1 zatekla je vest da će i crnogorska vojska udariti na Rusiju. Sledeći korake slavnih predaka, ali u suprotnom smeru, oko 40 crnogorskih vojnika krenuće „na Moskvu“.
Sputnik
Srpski akademik, svestan „činjenice“ da ratoborni crnogorski mentalitet u kombinaciji sa najnovijim zapadnim naoružanjem može predstavljati potencijalnu „prekretnicu“ u sukobu Rusije i Ukrajine, a poučen bogatom istorijskom prošlošću ovog naroda koja svedoči o tome da ratnika ne mora biti puno kako bi izvojevali pobedu, dao je odmah za Sputnjik svoj komentar na tu „prelomnu vest“ u vidu pitanja.
Da li će crnogorska vojska poslati svu četvoricu svojih vojnika na Rusiju, ili će neko i ostati…?, zagonetno i zabrinuto se zapitao Bećković
Zvaničan podatak je taj da će Vlada Crne Gore poslati ne četiri, već čak četrdeset vojnika u pomoć NATO alijansi. Za sada će biti u Bugarskoj i čekati „svoj trenutak“.
Komentar