SRBIJA

Glavni pregovarač Prištine objavio kolike će biti kazne za one koji ne izvrše preregistraciju

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je povodom današnje odluke Vlade privremenih institucija u Prištini u vezi sa registarskim tablicama da je odlučeno da se ne krene odmah s merama, nego kako je naveo da se proces odvija kroz tranzicione faze.
Sputnik
„Od utorka do 21. novembra građani koji imaju ilegalne tablice dobijaće opomene, onda će policija morati da piše kazne u skladu s zakonom. Koliko znam kazne će iznositi 150 evra i građani će dobijati instrukcije kako da zamene ilegalne tablice. To će trajati do 21. januara kada će im biti izdate privremene tablice“, rekao je Bisljimi obraćajući se putem video-linka na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji, prenosi "Kosovo onlajn".
Bisljimi je naveo, govoreći o francusko-nemačkom predlogu, da je mnogo bliži srpskoj poziciji.
„Glavna prepreka u Briselu jesu različite pozicije dve strane. Za Kosovo je važno da sadrži međusobno priznanje, za Srbiju da nema međusobnog priznanja; s te strane taj predlog je mnogo bliži srpskoj poziciji i nema međusobnog priznanja. Obe strane su se dogovorile da u ovom trenutku nije produktivno da se otkrije dokument. Na stranama je da odlučeno kada je pravi trenutak da se objavi“, rekao je Bisljimi.
SRBIJA
Kurti odbio Ameriku i EU: Rok za preregistraciju ostaje, prvo opomene, pa kazne
Komentar