SPORT

Federerov „nož u leđa“ Švajcarskoj

Prošlo je tek mesec dana otkad je Rodžer Federer stavio tačku na profesionalnu tenisku karijeru, ali se već vraća na teren kako bi igrao na egzibicionom turniru u Tokiju. Njegov odlazak u Japan dobio je još više pažnje jer je prethodno odbio poziv organizatora turnira u rodnom Bazelu.
Sputnik
Rodžer Federer je izuzetno emotivno podneo odlazak u tenisku penziju, a sa njim su plakali i njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rafael Nadal.
Upravo zbog straha od emotivne reakcije legendarni Švajcarac odbio je da se oprosti od navijača na turniru u rodnom Bazelu. Iako je razlog bio prihvatljiv, Federer je novom informacijom „zabio nož u leđa“ Švajcarcima.
Rodžer će nastupati na turniru „Uniklo“ u Tokiju koji se održava 19. novembra.
Time je Federer potvrdio da se od tenisa neće još uvek oprostiti kada su u pitanju egzibicije, ali baš zbog toga Švajcarci još više žale jer nije pristao da igra u rodnom gradu.
Organizator turnira u Bazelu rekao je tada da razume odluku Federera, ali mu nije bilo poznato da će Rodžer ići da igra u Japanu.
Federer se oprostio na Lejver kupu, a poslednji meč u karijeri igrao je u dublu sa Rafaelom Nadalom i izgubio od Frensisa Tijafoa i Džeka Soka.
SPORT
Novi skandal na problematičnom turniru – teniser izbačen iz hotela dok je igrao meč
SPORT
Prekinut duel Srbina i Hrvata na problematičnom turniru
SPORT
Ivanišević otkrio Đokovićeve planove
Komentar